Veelgestelde vragen

Waar kan ik eten en drinken krijgen?

Op de hele route van de Kerstmarkt Dordrecht kunt u terecht voor een winters hapje en drankje. Van traditionele beenham, churro's en poffertjes tot glühwein en warme chocolademelk, u vindt het allemaal op de kerstmarkt. En natuurlijk ontbreekt ook de Chimney niet. Voor alle restaurants en lunchrooms op de route kun je ook terecht op deze site.

Zijn er openbare toiletten aanwezig langs de route?

Op een zestal plekken kunt u terecht voor gratis toiletgebruik. Op drie punten langs de route zijn er makkelijk toegankelijke toiletten geplaatst voor mindervalide; bij de Grote Kerk, de Vismarkt en de Visstraat. Deze toiletten zijn bewust geplaatst bij een EHBO-post zodat er eventueel extra hulp voor handen is. Op de plattegrond vindt u alle voorzieningen terug. 

Waar worden de gevonden voorwerpen verzameld?

Gevonden voorwerpen worden afgegeven bij de centrale post van de organisatie bij de entree op de Visstraat of bij de politie op de Groenmarkt. Direct na de kerstmarkt worden de voorwerpen verzameld en opgeslagen bij intree Dordrecht aan de Spuiboulevard 99 (tel. 078 770 8235).

Is de Kerstmarkt Dordrecht vrij toegankelijk?

Ja, alle onderdelen van de Kerstmarkt Dordrecht zijn gratis toegankelijk en zonder te reserveren te bezoeken. Als welkomstgebaar vanuit Gemeente Dordrecht wordt u kosteloos van en naar de binnenstad/ het evenemententerrein gebracht vanaf de gratis parkeerterreinen aan de rand van de stad. Volg voor deze parkeerterreinen de bewegwijzering op de snelwegen.

Kan ik als mindervalide de Kerstmarkt Dordrecht ook goed bezoeken?

Ook voor mindervaliden is de Kerstmarkt Dordrecht goed toegankelijk. Als extra service worden er speciale parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een invalideparkeerkaart. Deze parkeerplaatsen vindt u op de Vest, onderweg naar de kerstmarkt kunt u de speciale bewegwijzering volgen.  

Waar kan ik pinnen? 

Op de plattegrond staat aangegeven waar u geld kunt opnemen. Let u alstublieft op dat u op tijd pint, in het historisch havengebied zijn namelijk GEEN pinautomaten aanwezig. 

Waar vind ik meer informatie over de stad en accommodatie mogelijkheden?

VVV Dordrecht - gevestigd in het pand intree Dordrecht aan de Spuiboulevard 99 - kan u alles vertellen over de stad en overnachtingsmogelijkheden in Dordrecht. Tijdens de kerstmarkt heeft intree Dordrecht speciale openingstijden; vrijdag van 09.00 - 18.00 uur, zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-4636 888 (lokaal tarief) of een kijkje nemen op de website: www.centrumdordrecht.nl 

Zijn de winkels ook geopend op zondag?

Ja, de meeste winkels zijn op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De meeste winkels op de route van de Kerstmarkt Dordrecht blijven zelfs open tot 18.00 uur, het einde van de kerstmarkt. Een overzicht van de winkels kunt u hier zien.

Is er EHBO aanwezig op de kerstmarkt en waar vind ik deze?

Langs de gehele route van de kerstmarkt kunt u terecht voor medische hulp. Er zijn een viertal vaste EHBO-posten: nabij de Grote Kerk, op de Visstraat tussen de Sting en Omoda, op de Vismarkt en op de Grote Markt. Daarnaast lopen er mobiele EHBO-teams rond op de kerstmarkt. 

Overige vragen?

Neem dan contact met ons op! 

Pagina: